snow

countdown


Get this at AllLayedOut.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρονα


Μελομακάρονα


Υλικά:
·       200γρ. Χυμό πορτοκάλι
·       270γρ. Ηλιέλαιο
·       600γρ. αλεύρι
·       20γρ. Ζάχαρη άχνη
·       ½ κ.γ. σόδα
·       ½ κ.γ. Baking powder  
·       1 κ.γ. κανέλα
·       ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
·       25γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
·       Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
·       Χοντροκομμένα καρύδια


Για το σιρόπι:
·       250γρ. νερό
·       350γρ. ζάχαρη
·       ½ πορτοκάλι
·       1 ξυλάκι κανέλας
·       50γρ. μέλι




Εκτέλεση:
 
Πρώτα από όλα, φτιάχνουμε το σιρόπι (επειδή θέλουμε να είναι κρύο)

Για το σιρόπι:


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το πορτοκάλι και το ξυλάκι κανέλας. Τοποθετούμε στην φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τα μελομακάρονα: 

1.   σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και το βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας "μαλακά" με το χέρι(Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΖΥΜΩΜΑ).
2.   Πλάθουμε μελομακάρονα.
3.   Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για30 λεπτά.
4.   Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι για ένα λεπτό.
5.   Τέλος βάζουμε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και με τα καρύδια
.

Καλή επιτυχία!



“Melomakarona”

Ingredients:
·     
  200g orange juice
·       270g sunflower Oil
·       600g flour
·       20g icing sugar
·       ½ ts Soda
·       ½ ts Baking powder  
·       1ts ground Cinnamon
·       ½ ts ground Clove
·       25g Butter (melted)
·       Zest of ½ orange
·       chopped walnuts

For the syrup :

·       250g water
·       350g Sugar
·       ½ orange
·       1 cinnamon sticks
·       50g Honey

Pursuance:


First of all we must make the syrup (because we want to cool)

For the syrup:


In a saucepan put water, sugar, orange and cinnamon sticks. Put on the fire, let it boil for 1 minute and withdraw. Pour the honey and let it cool.

For the melomakarona: 

1.   In a deep bowl add all the liquid ingredients and  the butter. Add the icing sugar and all spices together. Mix by hand and add the flour. Continue stirring "gently" by hand (THE DOUGH DOES NOT NEED MUCH SHUFFLING).
2.   Create oval melomakarona.
3.   Place on greaseproof paper and bake in a preheated oven at 180oC for 30 minutes.
4.   Once removed from the oven put the hot melomakarona in the cold syrup for 1 minute.
5.   Finally put the melomakarona on a platter and sprinkle with honey and with chopped walnuts.


Good luck!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας... (σχόλια με προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται) !!!