Βασιλόπιτα
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ( καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αρφατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω ζάχαρη άχνη και γράφουμε τον αριθμό του νέου έτους !!!
Διαβάστε την ιστορία της Βασιλόπιτας εδώ.
Διαβάστε την ιστορία της Βασιλόπιτας εδώ.
Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά σε όλους !!!
New Year's Cake (St Basil's pie))
Materials:
- 250 grams. margarine
- 2 cups sugar
- 6 eggs
- 1 cup. milk
- 1/2 kilo Self-rising flour
- 1 glass of wine, cognac
- Zest of one orange
- 1 vanilla
- 1 pinch of salt
- 1 teaspoon baking powder
- 1 cup. almonds (toasted and chopped)
- a coin
Pursuance:
1. Sift the flour with the baking powder. Beat the margarine with the sugar
and salt until white. Add one by one the egg yolks and then pour in the lemon
zest, vanilla, milk and brandy.
2. Beat the egg whites in meringue. Add in the mixture of eggs alternately
the meringue and the flour, stirring gently with a spatula. Finally add the
chopped almonds and mix gently.
3. Spread margarine in a round baking pan and pour the mixture. Add the
coin. Bake in preheated oven at 180 ° C for about 55 minutes. Allow to stand
for 5 minutes and remove from the pan to a rack to cool. Sift icing sugar over
the cake and don’t forget to write the number of the New Year with chocolate!
Good Luck and Happy New Year !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας... (σχόλια με προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται) !!!