“Κουραμπιέδες”
Υλικά:
· 500γρ. βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
· 250γρ. αμύγδαλα
· 1/2 κουτ.γλ. baking powder
· 1 βανίλια
· 200γρ. ζάχαρη άχνη
· 50γρ. ούζο
· 1 κιλό κοσκινισμένο αλεύρι
· 2 κρόκους
· Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 20 λεπτά.
2. Την ίδια ώρα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
3. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder, την βανίλια, τα αμύγδαλα και το ούζο, σταδιακά στο μίξερ.
4. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
5. Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 25-30 λεπτά.
7. Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Καλή επιτυχία !!!
“Kourabiedes”
( shortbread type)
Ingredients:
· 500g milk butter (in room temperature)
· 250g almonds
· 1/2 teaspoon baking powder
· 1 teaspoon vanilla essence
· 200g icing sugar
· 50g ouzo (aperitif)
· 1kg sifted flour
· 2 yolks
· icing sugar for sprinkling
Pursuance:
1. Beat the butter in mixer with the icing sugar on high speed for about 20 minutes
2. The same time, roast the almonds and then grind in big pieces.
3. Then add the eggs, the flour, the baking powder, the vanilla, the almonds and the ouzo gradually in the mixer.
4. Continue beating for another 10 minutes.
5. Create round kourabiedes and place on a baking sheet with greaseproof paper.
6. Bake in preheated oven at 170oC for 25-30 minutes.
7. Just come out hot from the oven, sprinkle it with icing sugar.
Good luck!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας... (σχόλια με προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται) !!!